ГоловнаПолітика

"Свобода" і "Правий сектор" не зможуть створити групу в Раді

У новому парламенті не виявилося достатньої кількості націоналістів

"Свобода" і "Правий сектор" не зможуть створити групу в Раді
Андрей Ильенко
Фото: Макс Левин

Нардепи-мажоритарники від "Свободи" та "Правого сектору" не зможуть створити групу у Верховній Раді. Про це заявили "свободівці" Юрій Левченко та Андрій Іллєнко на прес-конференції.

Іллєнко пояснив, що для створення групи потрібно щонайменше 19 осіб (за кількістю депутатів у найменшій фракції), а в парламент пройшло лише сім представників "Свободи" і два "Правого сектору".

"Якщо ще 10 осіб знайдуться, теоретично є сенс створювати таку групу. Але якщо запрошувати людей, які не є патріотами, які не підтримують національну ідею, то така депутатська група не має сенсу, це вже не буде націоналістична депутатська група", - сказав він.

Левченко ж підкреслив, що депутати від "Свободи" не вступатимуть у якісь фракції і підтримають тільки ті законопроекти коаліції, які збігаються з їхньою націоналістичною програмою.

Нагадаємо, що в новій Раді будуть 423 депутати. Свої фракції можуть створити Блок Петра Порошенка, "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія, Опозиційний блок і "Батьківщина". Крім того, можливе створення депутатських груп з мажоритарників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram