ГоловнаПолітика

Штайнмаєр: лютневі домовленості зірвалися через втечу Януковича

Водночас Лавров не бачить зв'язку з необхідністю національної згоди

Штайнмаєр: лютневі домовленості зірвалися через втечу Януковича
Фото: espreso.tv

Причиною зриву угоди про врегулювання ситуації в Україні, підписаної в лютому 2014 року в Києві за участю голів МЗС Німеччини, Франції та Польщі, є від'їзд колишнього президента Віктора Януковича з країни.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр у Москві під час спільної прес-конференції з російським колегою Сергієм Лавровим, повідомляє "Радіо Свобода".

"Домовленість була хорошою. Проблема була в тому, що один із підписантів цієї угоди, а саме президент Янукович, покинув країну, і неможливо було виконати положення угоди. Те, що він покинув країну, означало величезні зміни в розстановці сил в Україні", - зазначив Штайнмаєр.

Лавров же не погодився з такою позицією. "Не думаю, що від'їзд Януковича з Києва на південний схід країни перекреслив завдання забезпечення національної єдності в Україні. Який зв'язок між якоюсь особою і необхідністю національної згоди?" - зазначив Лавров.

Нагадаємо, 21 лютого після масових розстрілів на київському Майдані Незалежності Віктор Янукович підписав з тодішніми лідерами опозиції Арсенієм Яценюком, Віталієм Кличком і Олегом Тягнибоком Угоду про врегулювання кризи, але вже наступного дня покинув Київ і згодом утік у Росію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram