ГоловнаПолітика

На рахунках Януковича заморожено понад $1,4 млрд

Більш як 1,3 млрд доларів були на українських рахунках

На рахунках Януковича заморожено понад $1,4 млрд
Фото: EPA/UPG

На рахунках компаній екс-президента України Віктора Януковича і його наближених заблоковано 1,42 млрд доларів. Про це йдеться у звіті про результати роботи Державної служби фінансового моніторингу за період березень-жовтень, передає РБК-Україна.

"У рамках фінансових розслідувань виявлено фінансові операції 44 компаній-нерезидентів, зареєстрованих на Кіпрі, в Панамі, Великобританії, Белізі, Сейшелах, Австрії, пов'язані з Януковичем В.Ф. і його найближчим оточенням. Загальна сума заблокованих коштів на рахунках 44 компаній нерезидентів, підконтрольних "сім’ї Януковича", становила 1,42 млрд доларів США, у тому числі на території України 1,37 млрд доларів США, за кордоном - 49,51 млн доларів США", - йдеться в повідомленні.

Держфінмоніторинг продовжив розслідування фактів відмивання коштів, привласнення державних коштів та майна "сім'єю Януковича".

На території України було виявлено 530 рахунків 92 фізичних та 81 рахунок 32 юридичних осіб, причетних до корупційних діянь. На цих рахунках заблоковано кошти на суму 1,72 млрд грн, 190,95 млн доларів, 16,28 млн євро і 0,41 млн російських рублів, дорогоцінних металів (золота і срібла) вартістю 2,95 млн грн, а також цінні папери вартістю 2,55 млрд грн і $1,02 млрд.

Фінансова розвідка України підготувала і направила до правоохоронних органів 230 матеріалів щодо фінансових операцій, проведених за участю Януковича, його близькими і колишніми чиновниками.

Нагадаємо, Генпрокуратура України порушила понад 500 справ за фактами злочинів режиму Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram