ГоловнаПолітика

Опозиція розраховує щонайменше на три комітети ВР і крісла віце-спікерів

Опоблок хоче отримати контрольні функції

Опозиція розраховує щонайменше на три комітети ВР і крісла віце-спікерів
Фото: Макс Левин

Опозиція розраховує очолити в новому парламенті щонайменше три комітети, регламентний комітет, зайняти крісло віце-спікера і першого віце-спікера.

Про це в інтерв'ю газеті "Сегодня" заявив один з лідерів Опозиційного блоку Олександр Вілкул.

"Демократія передбачає надання опозиції контрольних функцій. Тому представники опозиції повинні щонайменше очолити комітет з питань свободи слова та інформації, Рахункову палату України, регламентний комітет. Для нас важливий комітет з духовності та культури. Ми будемо відстоювати правдиву історію нашого народу, зокрема говоритимемо правду про Велику Вітчизняну війну, і захищатимемо канонічне православ'я. Європейська практика - надання опозиції посади віце-спікера або першого віце-спікера парламенту", - заявив Вілкул.

Окрім того, за його словами, Опоблок зробить у своїй роботі акцент на відновленні промисловості, залученні інвесторів.

"Нинішній уряд Яценюка, назвемо його Уряд 1.0, декларував, що відстоює інтереси народу, а на практиці з'ясувалося, що МВФ - єдина інстанція, якій він підпорядковувався. Ми розуміємо, що в умовах, коли Україні потрібні фінансові вливання, необхідно узгоджувати дії з міжнародними фінансовими структурами. Але не на шкоду ж власному народу!

Тепер про уряд 2.0. Ще не закінчивши підрахунку голосів, провладні партії займаються не забезпеченням законності результатів, а розподілом портфелів", - зазначив Вілкул.

Нагадаємо, Опозиційний блок завів у Раду 29 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram