ГоловнаПолітика

СБУ завершила розслідування щодо 82 топ-чиновників часів Януковича

Імена розшукуваних чиновників Наливайченко оприлюднить незабаром

СБУ завершила розслідування щодо 82 топ-чиновників часів Януковича
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України завершила розслідування щодо 82 колишніх високих чиновників і передала матеріали в Генпрокуратуру.

"82 колишніх високих чиновників 2010-13 років в уряді та колишній президент, розслідування їхніх рахунків і майна СБУ завершила, матеріали передано в Генпрокуратуру України", - повідомив голова спецслужби Валентин Наливайченко на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Головне, що продовжує СБУ далі робити стосовно 82 колишніх високопосадовців - разом з інститутами Євросоюзу, США і Великобританії організовано пошук, арешт і повернення вкраденого в будь-якій формі (нерухомість чи активи на рахунках)", - додав він.

За його словами, всім екс-чиновникам оголошено підозру, вони в розшуку за рішенням Генеральної прокуратури, робота в рамках українського правосуддя завершена і "немає жодних сумнівів у тому, що їх слід видати і доставити в суд примусово".

Наливайченко пообіцяв найближчим часом провести брифінг і оприлюднити інформацію про всіх 82 екс-чиновників, а також про заходи, яких вживають країни-члени ЄС проти них.

Глава СБУ висловив переконання, що видача зазначених осіб є лише питанням часу.

Нагадаємо, МВС України має намір розслідувати, чому Інтерпол не оголосив у розшук Віктора Януковича й інших екс-керівників України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram