ГоловнаПолітика

Охорона Москаля застрелила російського найманця

У загиблого росіянина знайшли записку на випадок смерті

Під час робочої поїздки голови Луганської обладміністрації Геннадія Москаля в село Кримське Новоайдарського району українські військові застрелили російського найманця.

"Бойовик прийшов на околицю Кримського з боку Сокільників, пробравшись через мінне поле. Зумів наблизитися з автоматом Калашникова і гранатометом на відстань кілька десятків метрів від нас, де й був застрелений силовиками. У вбитого, крім зброї (до речі, патрони до АК були російського виробництва, у нас таких не випускають), знайшли записку з особистими даними", - цитують Москаля на його сайті. Там також оприлюднено фото записки, мабуть, написаної на випадок смерті.

Фото: moskal.in.ua

"Тобто задурманений путінською пропагандою 38-річний чоловік із Сибіру приїхав в Україну, за 5500 кілометрів від рідного дому, щоб захищати "рускій мір", де і знайшов свою смерть. Судячи із записки, він сам усвідомив це, хоч і пізно. Хочу, щоб записку цього Дмитра з українським прізвищем прочитало якомога більше росіян, матерів і дружин. Вони теж повинні зрозуміти, що відбувається в Україні, - не з картинки російських телеканалів, а з такого банального для війни випадку, свідком якого став у Кримському і я", - додав Москаль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram