ГоловнаПолітика

Турчинов наполягає, що майно ДУС треба продати

До цього часу замість реалізації об'єктів відбувалася їх інвентаризація, підкреслив спікер

Турчинов наполягає, що майно ДУС треба продати
Фото: Униан

Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов наполягає на необхідності реалізації майна, що належить Державному управлінню справами.

Про це повідомляє прес-служба Верховної Ради України.

Як наголошується в повідомленні, в інтерв'ю одному з українських телеканалів Турчинов нагадав, що Державному управлінню справами (ДУС), створеному за часів президентства Леоніда Кучми, було передано величезну кількість матеріальних ресурсів.

Керівник парламенту зазначив, що у віданні ДУС перебуває "не тільки величезна кількість дач, особняків, резиденцій", а й "величезні земельні активи, підприємства, в тому числі сільськогосподарські, а також Житомирський лікеро-горілчаний завод".

"Все це лягало тягарем на державний бюджет, оскільки резиденції та дачі потрібно обслуговувати, ремонтувати, утримувати тощо. А в Україні, яка воює, не вистачає ресурсів", - сказав Турчинов.

При цьому Голова Верховної Ради наголосив, що у всіх цивілізованих країнах чиновники отримують заробітну плату і не мають ніяких привілеїв.

На думку керівника парламенту, в Україні мають бути "одна, максимум дві" державні резиденції для проведення "міжнародних прийомів". "Більше - це ненормально. Це не відповідає ні економічним умовам країни, ні здоровому глузду", - додав він.

Тому, сказав Турчинов, під час виконання обов'язків глави держави він підписав указ, яким прискорюється порядок реалізації цього майна - або шляхом продажу на конкурсах, або шляхом передачі за призначенням профільним міністерствам і відомствам.

Водночас Турчинов зазначив, що, "на жаль, замість реалізації об'єктів відбувалася їх інвентаризація".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram