ГоловнаПолітика

"Супутниковий знімок" з обстрілом "Боїнга", який показали на російському ТБ, знайшли в інтернеті

Американські ЗМІ зв'язалися з людиною, яка надіслала скандальне фото "Первому каналу"

"Супутниковий знімок" з обстрілом "Боїнга", який показали на російському ТБ, знайшли в інтернеті

Американець Джордж Білт, джерело скандального супутникового знімку "Первого канала" з обстрілом малайзійського "Боїнга", зізнався, що знайшов його в інтернеті.

Про це він розповів виданню BuzzFeed.За словами Білта, він раніше бачив дослідження Російського союзу інженерів про те, що "Боїнг" міг збити інший літак. І коли йому зустрівся цей знімок, він вирішив поділитися посиланням з першим віце-президентом РСІ Іваном Андрієвським. При цьому він зазначив, що не розбирався, чи справжнє фото. Білт додав, що був неприємно здивований, коли його приватний лист використали в ефірі російського ТБ для інформаційної війни. "Це точно не входило в мої плани. Я не шукаю дешевої слави. Ця трагедія просто занадто жахлива, щоб заробляти на ній", - сказав він, зазначивши, що більше не буде продовжувати своє неофіційне розслідування з приводу "Боїнга".

Окрім того, Білт припустив, що "Первый канал" використовував його знімок або через відчай, або через власний непрофесіоналізм.

Нагадаємо, що навколо цього знімка сконструйована програма Михайла Леонтьєва "Однако", її показали ввечері 14 листопада. У ній журналіст говорив, що фотографію, судячи з усього, зроблену іноземним супутником-шпигуном, надіслав до редакції Російський союз інженерів. Той же отримав знімок 12 листопада від Білта, котрий назвався випускником MIT і авіаекспертом із двадцятирічним досвідом.

Докази фабрикування цього фото протягом годин зібрали блогери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram