ГоловнаПолітика

РНБО наказала переглянути норми забезпечення бійців АТО

Порошенко активував третє рішення Радбезу

РНБО наказала переглянути норми забезпечення бійців АТО
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко підписав указ про набуття чинності рішення РНБО про термінові заходи для забезпечення державної безпеки. Один із пунктів цього рішення передбачає перегляд норм забезпечення солдатів речами і продовольством з урахуванням реальних потреб, які були визначені під час АТО, йдеться в повідомленні президентської прес-служби.

Окрім того, заплановано затвердити порядок обліку трофейної зброї, створити об'єднаний пункт управління для координації органів безпеки і оборони.

Уряду доручили також підвищити боєздатність Збройних сил і Нацгвардії, оптимізувати їхнє забезпечення.

Ще в рішенні йдеться про посилення покарання за військові злочини і спрощення доступу контррозвідки СБУ до державних баз даних. Слід затвердити військово-медичну доктрину і створити міжвідомчий координаційний центр допомоги постраждалим в АТО.

РНБО також наказала підготувати пропозиції про підтримку волонтерів, дружинників і військово-патріотичних організацій. Уряд також має забезпечити пошук тіл тих, хто загинув на Донбасі, і розробити нові документи захисту для міліціонерів і розвідників.

У складі Міноборони, сказано в указі, з'являться високомобільні десантні війська як окремий вид Збройних сил.

Нагадаємо, що сьогодні Порошенко зробив чинними вже три рішення РНБО від 4 листопада. Два попередні стосувалися енергетичної безпеки та опалювального сезону, а також стабілізації соціально-економічної ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram