ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає терміново перевести із зони АТО засуджених та заарештованих

Президент пропонує внести пропозиції щодо амністії за нетяжкі злочини

Порошенко вимагає терміново перевести із зони АТО засуджених та заарештованих
Архив
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко указом від 14 листопада ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 4 листопада, згідно з яким Міністерству юстиції доручено терміново вжити заходів з переведення із зони АТО закладів Державної кримінально-виконавчої служби, засуджених і взятих під варту. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Міністерству юстиції України невідкладно вжити заходів для забезпечення переміщення органів та установ Державної кримінально-виконавчої служби України, засуджених та осіб, узятих під варту, з окремих територій в районі проведення антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях в інші регіони України, а також внести пропозиції за амністією осіб, які відбувають покарання в цих установах і засуджених за злочини невеликої та середньої тяжкості", - йдеться в указі.

Також Мін'юст повинен вжити заходів щодо внесення у встановленому порядку пропозицій про переведення суддів з судів, розташованих на окремих територіях в районі проведення АТО в Донецькій і Луганській областях, в суди на іншій території України.

Указ, підписаний 14 листопада, набуває чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, в червні повідомляли, що в зоні проведення АТО було скоєно 21 напад на виправні установи, внаслідок чого було звільнено 22 засуджених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram