ГоловнаПолітика

Текст коаліційної угоди готовий на 95%

Переговорникам залишилося узгодити два питання

Текст коаліційної угоди готовий на 95%
Фото: Макс Левин

Робоча група з розробки коаліційної угоди узгодила 95% її тексту, заявив сьогодні обраний від "Народного фронту" В'ячеслав Кириленко на спільній прес-конференції представників п'яти партій, які мають створити більшість.

За словами майбутніх нардепів, завершено підготовку угоди в частині реформ. Оксана Сироїд від "Самопомочі" заявила, що коаліційна угода складатиметься з розділів щодо кожної реформи. "По суті, реформи - це вже завершений проект", - додала Олександра Кужель з "Батьківщини".

Сироїд також зазначила, що обсяг угоди становить наразі 65 сторінок, а політичним силам залишилося узгодити питання регламенту діяльності коаліції, а також взаємодії з опозицією і Кабінетом Міністрів.

Ці питання заплановано розглянути 18-19 листопада.

Нагадаємо, минулого тижня п'ять партій, що пройшли до парламенту на позачергових виборах, підписали коаліційний протокол, який має лягти в основу коаліційної угоди і програми дій уряду.

Повідомлялося про деякі окремі домовленості, яких досягли в процесі роботи над документом. Серед них - скасування депутатської недоторканності, вибори за відкритими списками і вибори мерів у два тури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram