ГоловнаПолітика

Уряд заперечує борги перед Києвом

Уманський заявив, що гучна заява Кличка не відповідає дійсності

Уряд заперечує борги перед Києвом
Игорь Уманский
Фото: Макс Левин

Перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський заявив, що медичне фінансування за програмами, видатки на які здійснюються з державного бюджету до бюджету міста Києва, виконано в повному обсязі.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"За всіма програмами, які фінансуються з держбюджету до бюджету міста Києва, у нас сьогодні немає заборгованості і немає недофінансування", - заявив Уманський, коментуючи сьогоднішню гучну заяву в ЗМІ мера Києва Віталія Кличка.

"Формат відносин мера, адміністрації Києва з урядом і Мінфіном через пресу - це якась нова практика в українському уряді і в цілому у виконавчій владі", - сказав Уманський, додавши, що логічно було б вирішувати всі проблеми в робочому порядку і не накопичувати їх.

При цьому Уманський запевнив, що ті питання, з якими зверталася столична влада, було вирішено. Так, було звернення Києва наприкінці минулого місяця щодо надання фінансування за функціями столиці.

"Ми це прохання виконали і в повному обсязі профінансували, - запевнив Уманський. - Також місто зверталося з проханням продовжити короткострокову позику на суму близько 800 мільйонів гривень, також це питання протягом двох днів вирішили".

Нагадаємо, у четвер Кличко заявив, що уряд заборгував Києву за захищеними статтями 153 млн грн, внаслідок чого в медустановах столиці склалася критична ситуація. "416 людей зі штучними нирками щодня мають отримувати необхідні ліки, а заборгованість на сьогодні така, що постачальники цього препарату вже не дають ліки в кредит. Якщо ліків не буде, завтра 416 людей можуть померти через відсутність фінансування", - сказав також мер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram