ГоловнаПолітика

Кравчук і Ющенко закликають висунути ультиматум ДНР і ЛНР

Україна повинна вийти з переговорів з бойовиками, вважають екс-президенти

Колишні президенти України Леонід Кравчук і Віктор Ющенко у спільній заяві закликали вийти з переговорів з бойовиками і висунути їм ультиматум, пригрозивши знищенням.

Документ оприлюднило державне інформагентство"Укрінформ".

Голова європейської держави не може домовлятися з терористами, які насправді є тільки інструментом у великій геополітичній грі Росії, вважають вони.

"Ми маємо заявити свій ультиматум - ті, хто відмовиться скласти зброю і продовжить убивати, морити людей голодом і холодом, зазіхати на територіальну цілісність України, будуть знищені. В Україні буде наведено державний лад відповідно до українських законів і міжнародних норм права", - йдеться в заяві.

"Жодних переговорів за участю цих злочинних груп далі бути не може - це торги з приводу існування України як незалежної держави. Такі переговори неможливі за жодних умов. Навіть при бажанні міжнародних структур і європейських сусідів", - вважають Кравчук і Ющенко.

Нагадаємо, Україна дотримується плану мирного врегулювання, підписаного в Мінську, незважаючи на те, що ДНР і ЛНР порушують його.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram