ГоловнаПолітика

Японія виділила $5,8 млн на відновлення Донбасу

Гроші підуть на організацію центрів надання соціальних послуг

Японія виділила $5,8 млн на відновлення Донбасу

Уряд Японії виділив Україні 5,782 млн доларів на відновлення інфраструктури Донбасу.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", церемонія підписання проектного документа між ПРООН і Міністерством регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, а також обмін нотами між ПРООН та посольством Японії в Україні відбулися в Києві в четвер.

На цей спільний проект під назвою "Відновлення соціальних послуг і налагодження миру в Донецькій і Луганській областях" уряд Японії виділить $5 млн 782 тис. Цей проект розрахований на 12 місяців і буде виконуватися в партнерстві з відповідними міністерствами, обласними адміністраціями, місцевими громадами і в тісній координації з агентствами ООН, донорською спільнотою, організаціями громадянського суспільства та місцевими громадами.

Основною метою проекту є відновлення центрів надання соціальних послуг, які обслуговують найбільш уразливі групи населення, у тому числі дітей-сиріт, людей похилого віку, інвалідів, вагітних жінок. Також проект спрямований на надання допомоги місцевій владі у поліпшенні системи соціальних послуг та в навчанні соцпрацівників.

Крім кого, він сприятиме відновленню ключових об'єктів інфраструктури соціальної допомоги для найбільш уразливих груп населення, зокрема відновлення систем водопостачання, санітарно-гігієнічних закладів у школах.

У рамках проекту передбачено забезпечити школи обладнанням, меблями, предметами першої необхідності та навчальними матеріалами.

Нагадаємо, в серпні Україна отримала від Японії позику на $100 млн як макрофінансову допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram