ГоловнаПолітика

РНБО назвала чотири напрямки можливого наступу бойовиків

Влада побоюється атак на Станицю Луганську, аеропорт, Дебальцеве і Маріуполь

РНБО назвала чотири напрямки можливого наступу бойовиків
Фото: www.facebook.com/uacrisis

Рада нацбезпеки і оборони бачить чотири найімовірніші напрями наступу бойовиків - Станиця Луганська, Донецьк, Дебальцеве та Маріуполь. Про це сказав спікер медіа-центру ради Андрій Лисенко на брифінгу.

Лисенко зазначив, що Станиця Луганська розташована лише за декілька кілометрів від кордону з Росією, тому їй найпростіше забезпечувати підтримку бойовикам. Донецьк, зокрема місцевий аеропорт, - теж важливий напрямок, оскільки злітна смуга дозволить швидко забезпечити перекидання нових сил бойовиків. Нарешті Дебальцеве - це потужний залізничний вузол, які з'єднує Донецьку і Луганську області. "Ці ділянки нашими військовими укріплені і, незважаючи на щоденні та щонічні обстріли, утримуються", - наголосив Лисенко.

"На південному напрямку поки що немає такої потужності ведення вогню, але ми знаємо, що там велике угруповання, що там ведеться розвідка", - сказав він. Лисенко наголосив, що просто так розвідку ніхто вести не буде, тому маріупольський напрямок теж розглядається як можливий для атак бойовиків.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін запевнив, що Україна готова до можливого нападу з боку терористичних сил на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram