ГоловнаПолітика

ЦВК проведе люстрацію з 1 грудня

Цілу зиму перевірятимуть членів ЦВК, а навесні візьмуться за секретаріат

ЦВК проведе люстрацію з 1 грудня
Фото: obozrevatel.com

З 1 грудня у Центральній виборчій комісії почнеться перевірка співробітників згідно з законом "Про очищення влади". Про це повідомляє прес-служба комісії.

За розпорядженням голови ЦВК Михайла Охендовського, люстраційна перевірка пройде у три етапи. З 1 грудня 2014 року по 28 лютого 2015 року Центрвиборчком перевірить особисті справи членів комісії, а з 1 березня по 31 травня - керівників секретаріату, держреєстру виборців, їхніх заступників, начальників управлінь та завідувачів самостійних відділів.

На літо і осінь 2015 року заплановано перевірку завідувачів відділів та секторів, головних консультантів та фахівців, а також співробітників патронатної служби ЦВК.

Усі зазначені чиновники у десятиденний строк після початку перевірки мали подати

у відділ кадрової і режимної роботи заяву про те, що до них застосовуються положення закону про люстрацію. Також чиновники мусять дати згоду на проведення перевірки та оприлюднення її результатів.

Дані про люстраційну перевірку ЦВК зобов'язується публікувати на своєму сайті разом із копіями заяв чиновників і деклараціями.

Нагадаємо, 16 вересня Верховна Рада ухвалила закон про люстрацію, який передбачає усунення від держслужби чиновників, які протягом року працювали в органах влади у період президентства Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram