ГоловнаПолітика

ООН закликає не допустити затяжного військового конфлікту на Донбасі

Конфлікт може тривати місяцями, і це буде для України катастрофою, впевнені в організації

ООН закликає не допустити затяжного військового конфлікту на Донбасі
Фото: EPA/UPG

ООН закликає не допустити, щоб ситуація на сході України перетворилася на затяжний військовий конфлікт.

Про це повідомив помічник генерального секретаря ООН з політичних питань Єнс Андреас Тойберг-Франдзен під час засідання Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, пише УНІАН.

”Зараз, коли виконання мінських домовленостей під питанням, це має значення, яким чином може протриматися режим припинення вогню. Ми глибоко стурбовані щодо можливостей відновлення широкомасштабних бойових дій, і конфлікт може тривати місяцями, можуть бути малі сутички, а також періоди великих і широких бойових дій і збільшення жертв. Будь-який з варіантів буде для України катастрофою", - сказав він.

Також він зазначив, що ситуація може "звестися до заморожування конфлікту або до затяжного конфлікту, який може закріпити нинішню ситуацію на сході України на роки чи десятиліття".

"Ми несемо колективну відповідальність за те, щоб жоден з цих варіантів не матеріалізувався. Єдина альтернатива - це припинення бойових дій з тим, щоб усі українці могли повернутися до свого життя... зі збереженням суверенітету і територіальної цілісності України", - підкреслив він.

За словами дипломата, шлях до такого рішення лежить через відновлення виконання всіма сторонами мінських домовленостей та спільної відповідальності за їх виконання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram