ГоловнаПолітика

Порошенко доручив забезпечити протезування 12 військових за кордоном

Загальна кількість тих, хто потребує протезування, становить 75 осіб

Порошенко доручив забезпечити протезування 12 військових за кордоном

Президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлові Клімкіну та своєму раднику Ользі Богомолець забезпечити протезування 12 військовослужбовців за кордоном.

Про це сказано в повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, протезування можуть профінансувати за рахунок трастових фондів, про які було домовлено під час саміту НАТО в Ньюпорті.

Президент також доручив міністру закордонних справ звернутися до структур НАТО в рамках домовленостей щодо обладнання в Україні нейро-реабілітаційного центру.

Радник Президента Ольга Богомолець повідомила, що загальна кількість тих, хто потребує протезування, становить 75 осіб, з них 55 - військовослужбовці, 20 - цивільні.

"Йдеться про тих, кого не можуть протезувати в Україні, і ми будемо організовувати їх протезування через структури НАТО. Ми отримали висновок від лікарів, що ці 12 осіб вимагають дуже складних і сучасних технологій протезування. Йдеться про випадки, коли потерпілі втратили обидві верхні і нижні кінцівки, тазові кістки", - повідомила вона.

Нагадаємо, 6 листопада Порошенко підписав зміни до держбюджету-2014 щодо збільшення фінансування соцзахисту та протезування учасників АТО на 9,2 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram