ГоловнаПолітика

У коаліційній угоді пропишуть вибори за відкритими списками

Узгоджено також реформи АПК, транспорту та ЖКГ

У коаліційній угоді пропишуть вибори за відкритими списками
Фото: newsfiber.com

Робоча група щодо коаліційної угоди узгодила зобов'язання коаліції прийняти закон про проведення виборів Верховної Ради за пропорційною виборчою системою з відкритими списками.

Про це журналістам сказав представник партії "Блок Петра Порошенка" Микола Томенко.

"Для Верховної Ради ми узгодили приблизно в такому формулюванні: відбудуться вибори за пропорційною системою за відкритими партійними списками, що означає голосування за конкретних представників від політичної партії", - сказав він.

Питання виборчої системи для місцевих виборів ще не узгоджено.

Представник партії "Самопоміч" Оксана Сироїд повідомила, що в середу учасники переговорів узгодили майже всі питання щодо реформи агропромислового комплексу, реформи транспорту та житлово-комунального господарства.

Вона повідомила, що робоча група продовжить роботу у четвер, 13 листопада.

"Завтра ми починаємо раніше, завтра ми починаємо тут (у будівлі Ради) працювати о 12:00 і думаю, що, напевно, будемо до 12:00 (ночі) працювати", - сказала Сироїд.

У свою чергу Томенко зазначив, що якщо з якихось питань не вдасться досягти консенсусу до 14 листопада включно, то такі питання буде винесено окремо для подальшого узгодження, однак проект коаліційної угоди приймуть за основу.

Нагадаємо, 14 листопада очікується парафування коаліційної угоди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram