ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає покарати винних у злочинах проти Майдану

Президент хоче, щоб утікачів засудили заочно

Порошенко вимагає покарати винних у злочинах проти Майдану
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Президент Петро Порошенко на нараді з керівниками силових відомств заявив, що винних у злочинах проти Майдану мають покарати.

Про це повідомляє прес-служба Президента.

Президент зазначив, що важливо прискорити розслідування всіх злочинів проти учасників протестів на Майдані, і закликав слідчі органи активізувати роботу. "Далі затягувати із цією справою ми просто не маємо права. Жодна смерть не повинна залишитися без покарання тих, хто виконував і організовував виконання цих злочинів", - сказав Порошенко.

Глава держави впевнений, що той факт, що підозрювані в цих злочинах особи є втікачами, не перешкоджає засудити їх і притягненню до відповідальності. "Ініційований мною Закон дає нам підстави для заочного засудження", - підкреслив Президент.

Глава держави нагадав, що Україна подала звернення у Міжнародний кримінальний суд у Гаазі, щоб колишнє керівництво країни на чолі з Віктором Януковичем зазнало покарання згідно з міжнародним правом.

Нагадаємо, 31 жовтня набув чинності закон, який дозволяє заочне засудження і конфіскацію майна осіб, які перебувають у міжнародному розшуку за злочини проти України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram