ГоловнаПолітика

БПП анонсував парафування коаліційної угоди в п'ятницю

Кадровий склад майбутнього уряду не обговорюється, запевняє Луценко

БПП анонсував парафування коаліційної угоди в п'ятницю
Фото: Вадим Крутивус

Партія "Блок Петра Порошенка" розраховує, що в п'ятницю парафують проект коаліційної угоди.

Про це сказав голова партії Юрій Луценко перед початком консультацій щодо коаліції, інформує прес-служба БПП.

"Наша ключова задача - завершити цей етап роботи, отримати під проектом підписи уповноважених представників фракцій для того, щоб у перший день роботи парламенту народні депутати могли поставити під коаліційною угодою свої підписи", - зазначив Луценко.

Відповідаючи на запитання журналістів про обговорення кадрового складу майбутнього уряду, Луценко зазначив, що про це мова поки що не йде.

"Згідно з процедурою, визначеною Конституцією, на посаду прем'єр-міністра внесуть кандидатуру Арсенія Яценюка, і вже потім він запропонує спочатку Раді коаліції, а потім усій коаліції своє бачення персонального складу уряду. Можливо, на тому етапі й відбудуться дискусії навколо певних пропозицій", - зазначив Луценко.

За його словами, кандидатура прем'єра об'єднує всі фракції коаліції, і зараз триває робота над змістом реформ нової влади.

Нагадаємо, напередодні п'ять партій, які пройшли до парламенту на позачергових виборах, підписали коаліційний протокол, який ляже в основу коаліційної угоди і програми дій уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram