ГоловнаПолітика

Турчинов: військові готові відбити будь-які атаки російської армії

Спікер перевірив, який настрій у бійців на Донбасі

Турчинов: військові готові відбити будь-які атаки російської армії
Фото: nfront.org.ua

Спікер Верховної Ради і колишній в.о. президента Олександр Турчинов запевняє, що українські військові готові відбити будь-які атаки російської армії, якщо вона перейде в напад.

Як повідомляє прес-служба партії "Народний фронт", до такого висновку Турчинов дійшов під час перевірки оборонних рубежів на Донбасі.

"Настрій у наших військових бойовий, вони готові захистити країну, готові відбити будь-які атаки російської армії і водночас активно контратакувати. Збройні сили та Національна гвардія готові виконати свій обов'язок, готові захистити Україну і звільнити її від терористів і окупантів", - сказав спікер.

Він зазначив, що військові зробили дуже багато для створення оборонних рубежів. "Необхідно ще значно посилити їхню інженерно-технічну складову, забезпечити армію сучасними засобами виявлення ворога і знищення артилерійських позицій, які систематично ведуть вогонь по нашій території", - додав він при цьому.

"Мета оборонних рубежів - захистити мирних громадян, які проживають у містах, селах, селищах Донецької та Луганської областей від збройних формувань терористів і Збройних сил Російської Федерації, які захопили частини Донецького і Луганського регіонів", - сказав Турчинов. Він додав, що, незважаючи на Мінські домовленості, російські військові постійно порушують режим припинення вогню і обстрілюють українські позиції.

Нагадаємо, НАТО заявило про масове перекидання російської військової техніки на Донбас протягом останніх двох днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram