ГоловнаПолітика

Кабмін виділяє 300 млн грн підконтрольну частину Донбасу

Гроші підуть на відновлення територій і допомогу переселенцям

Кабмін виділяє 300 млн грн підконтрольну частину Донбасу
Фото: EPA/UPG

Уряд виділяє 300 мільйонів гривень на відновлення територій Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем української влади, а також на допомогу тим, хто переїхав із контрольованих терористами населених пунктів.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів повідомив прем'єр Арсеній Яценюк, інформує прес-служба уряду.

Міністр соціальної політики Людмила Денисова доповіла, що сьогодні на обліку перебуває 159 881 переселенець - 91 тисяча сімей. Із них 85 тисяч сімей звернулися по державну допомогу.

"Допомога вже призначена 66 тисячам сімей, 50 мільйонів гривень уже профінансовано і зараховано на картки тих, кому вона призначена. Процес іде, і ми забезпечуємо все, що потрібно для переміщених осіб, щоб вони отримали таку допомогу", - сказала Денисова.

Яценюк звернувся до міжнародних організацій, зокрема ОБСЄ та місії Червоного Хреста, із закликом допомогти доставити українську гуманітарну допомогу на контрольовані бойовиками території Донецької та Луганської областей: "Ми неодноразово намагалися відправити гуманітарну допомогу на території, які контролюються російськими терористами, але вони просто не пропускають гуманітарний вантаж".

"Якщо відправити туди гроші, їх відберуть російські терористи під дулами автоматів", - додав він.

Нагадаємо, уряд припинив бюджетні перерахування на території, контрольовані бойовиками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram