ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає від світової спільноти врятувати Україну

Росія перейшла сотні червоних ліній, заявив прем'єр

Яценюк вимагає від світової спільноти врятувати Україну
Фото: www.dyvys.in

Прем'єр Арсеній Яценюк хоче, щоб увесь світ виступив єдиним фронтом у боротьбі за мир в Україні.

Про це він заявив на засіданні Кабінету Міністрів у середу, повідомляє прес-служба уряду.

Він нагадав, що сьогодні відбудеться засідання Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, на якому основним буде українське питання.

Яценюк зазначив, що Мінські домовленості виконуються Україною і не виконуються Росією і терористами, які перебувають під її контролем. "В очікуванні Ради Безпеки ООН, саміту Великої двадцятки, зустрічі ОБСЄ і Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу ми ще раз хочемо зазначити: все, що необхідно для деескалації ситуації відповідно до Мінських домовленостей, українською владою, Українською державою робиться".

Він зазначив, що в міжнародній політиці є таке визначення - "червона лінія": "Завжди кажуть - якщо перейдуть "червону лінію", то ми ухвалимо додаткові рішення, ми розглянемо додаткові санкції, посилимо тиск".

"Хотів би звернутися, щоб світ не страждав на геополітичний дальтонізм. Уже перейдено не десятки, а сотні "червоних ліній". Тисячі загиблих через російську військову агресію", - наголосив Яценюк.

"Україні необхідний мир. Щоб установити цей мир, весь світ повинен виступати як один-єдиний цивілізований демократичний інститут, який бореться за мир і в Україні, і в цілому світі. Усе, що нам до снаги, ми робимо. У нас тільки сили не безмежні. Особливо коли йдеться про протистояння з ядерною державою, яка озброєна до зубів", - додав прем'єр.

За його словами, Україна очікує і сподівається "на спільну єдину позицію і на реальну допомогу і підтримку, в тому числі у фінансових питаннях, питаннях макроекономічної політики".

Він нагадав, що в Україну прибула місія Міжнародного валютного фонду. Прем'єр доручив Міністерству фінансів і всім органам центральної державної влади невідкладно провести зустрічі з місією МВФ.

"І сподіваюся, що експерти МВФ допоможуть Національному банку України проводити виважену валютно-курсову політику", - підсумував він.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН обговорить ситуацію в Україні в середу о 21:30 за київським часом.

НАТО фіксує масове перекидання російської військової техніки на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram