ГоловнаПолітика

Патріарх Кирило "пояснив", чому Росія підтримує терористів

Українці нібито "втратили спільне розуміння власної історії"

Патріарх Кирило "пояснив", чому Росія підтримує терористів
Фото: EPA/UPG

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило вважає, що підтримка Кремлем проросійських терористів і військова агресія Росії проти України пов'язані з тим, що українці "втратили спільне розуміння власної історії".

Про це він заявив, відкриваючи у вівторок засідання Всесвітнього російського народного собору, повідомляє "Новый регbон".

"Народ, що розділився в розумінні своєї історії, стає нездатним зберегти єдність... Таке трагічне розділення, яке відбувається тоді, коли люди втрачають спільне розуміння своєї історії, яке призводить до розколів і провокує громадянський конфлікт, ми спостерігаємо сьогодні в Україні", - сказав Кирило.

Вторгнення Росії в Україну Кирил назвав "міжусобним конфліктом". Патріарх також висловив думку, що 2014 рік відкрив "новий розділ російської історії, розділ складний, драматичний, який ознаменував закінчення того, що умовно можна назвати пострадянським світом".

Нагадаємо, в березні 2014 року Росія вторглася в Крим і анексувала його, визнавши півострів новим суб'єктом федерації. У квітні за активною участю російських найманців виник конфлікт на Донбасі, який переріс у військове протистояння з тисячами загиблих і поранених.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram