ГоловнаПолітика

Аваков розповів про долю батальйонів

Частина добровольців підуть у Нацгвардію, частина - в український SWAT

Аваков розповів про долю батальйонів
"Айдар"
Фото: Макс Левин

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спростовує інформацію про рішення президента розпустити добровольчі батальйони.

"Неправда, що є команда президента розпустити батальйони. Навпаки. Обговорюючи питання батальйонів, ми розглядали з президентом моделі оптимального забезпечення розвитку добровольчих батальйонів МВС", - написав він у "Фейсбуці".

Найбільш підготовлені підрозділи МВС увійдуть до лав Нацгвардії. Серед них - полк "Азов".

"Але цим шляхом підуть не всі. Є ще один шлях розвитку добровольчих батальйонів. Я вже говорив і повторю - дуже хочу, щоб в основі новостворюваної української поліції були люди, які прийшли в МВС у цю важку годину, які показали себе у важких умовах, заслужили довіру суспільства. Таких хлопців призначатиму на керівні посади в системі. Довірятиму їм. Спираючись на них, будуватиму нові моделі взаємодії поліції та громадянського суспільства. Уже це роблю, і призначення Вадима Трояна (заступник командира того самого "Азова") начальником Київської обласної міліції - перше з цього списку", - зазначив Аваков.

Також він висловив упевненість що значна частина сьогоднішніх батальйонів увійде до складу нового універсального єдиного спецпідрозділу поліції, за прикладом американського S.W.A.T.

"І, звичайно, в умовах сьогоднішньої важкої повсякденної роботи наших батальйонів у зоні АТО низка батальйонів залишатимуться у ранзі спеціальних підрозділів патрульної служби особливого призначення, щоб забезпечувати антидиверсійну роботу, чергування на блокпостах. Працюватимуть у складі доданих сил МВС у Луганській та Донецькій областях, забезпечуючи функції міліції на прифронтовій території", - підсумував міністр.

Нагадаємо, добровольчі батальйони, наприклад "Дніпро-1", "Азов", "Донбас", підпорядковуються МВС і Нацгвардії.

Водночас батальйони територіальної оборони (наприклад "Айдар", "Київська Русь", "Прикарпаття") підпорядковані Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram