ГоловнаПолітика

Росія зміцнює ударні угруповання бойовиків на Донбасі

Специ російського генштабу формують "Армію Новоросії"

Росія зміцнює ударні угруповання бойовиків на Донбасі
Фото: EPA/UPG

На Донбасі посилюють ударні угруповання російсько-терористичних військ.

Про це пише у "Фейсбуці" координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Зокрема на схід н.п. Чорнухіне (лівий фланг Дебальцевського плацдарму) розгорнули нову артилерійську групу. До Станиці Луганської, на південь від висот біля Миколаївки, також підтягується артилерія. На північ від цього району перекидають бронетехніку (протягом доби зафіксовано пересування до 20 одиниць, зокрема й танків).

Триває посилення тактичних груп на південь від Донецька. Постачання з РФ переважно йде через н.п. Сніжне і Амвросіївку (до 2-3 конвоїв постачання щодоби). Між Єленівкою і Тельмановим і концентруються бойові підрозділи, і накопичуються запаси матеріально-технічного майна (паливо, боєприпаси, ін. ресурси).

У районі н.п. Новоазовськ противник облаштовує укріпрайон, прикритий з повітря. На Маріупольському напрямку, на північ Комінтернового закінчено формування другої батальйонно-тактичної групи (БТГ). Основні сили противника знаходяться в глибині бойових порядків, наперед висунуто невеликі мобільні групи, переважно з місцевих бойовиків.

"Триває процес "централізації" збройних формувань т.зв. "Армії Новоросії". Процесом формально керують представники "ДНР" і "ЛНР", насправді фахівці декількох управлінь ГШ ЗС РФ і ФСБ. Усі заходи "централізації" забезпечують не тільки матеріально-технічно, а й "організаційно" (включаючи тиск, залякування та заходи фізичного впливу на "непокірних" бойовиків), за підтримки бойових груп спеціального призначення силових відомств РФ", - додав Тимчук.

Крім того, за його даними, серед місцевих бойовиків поширюють чутки про те, що на території окупованого Криму російське командування проведе масштабні мобілізаційні заходи, щоб доукомплектувати т.зв. "Армію Новоросії".

Нагадаємо, напередодні в РНБО повідомили про перекидання з РФ у напрямку Сніжного 50 КамАЗів з артустановками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram