ГоловнаПолітика

Перемир'я на Донбасі фактично "поховали", - Маккейн

Найбільш провокаційним для Путіна є небажання США та ЄС надати Україні летальну зброю, переконаний сенатор

Перемир'я на Донбасі фактично "поховали", - Маккейн
Фото: http://lenta.ru

Американський сенатор Джон Маккейн заявив, що повідомлення про пересування російських військ і важкої техніки вглиб території України фактично "поховали" перемир'я на Донбасі.

Текст заяви розміщений на особистій сторінці сенатора, повідомляє Укрінформ.

"Ані для кого не стали сюрпризом сьогоднішні повідомлення про те, що великі колони російських танків, артилерії і військового персоналу повернулися назад в східну Україну. Якщо це правда, то це буде останньою й найпереконливішою підставою вважати, що угода про припинення вогню фактично померла", - йдеться в документі.

При цьому Маккейн зазначив, що "США і Європа повинні припинити вважати, що надання летальної військової допомоги Україні провокуватиме президента Путіна до подальшої агресії". Найбільш провокаційним для Путіна, за словами сенатора, є "небажання США та ЄС зробити ці кроки".

"Якщо сьогоднішні повідомлення про нове вторгнення Росії в Україну підтвердяться, це повинно привести до негайного підвищення рівня санкцій з боку США та ЄС. Більш того, ми повинні також забезпечити наших українських партнерів військовими можливостями, щоб захистити свою суверенну територію і протистояти агресії Путіна", - зазначив американський сенатор.

За словами Маккейна, якщо Захід цього не зробить, Путін "і надалі намагатиметься поглинути дедалі більше і більше Україну для своєї нової Російської імперії".

Нагадаємо, 8 листопада спостерігачі ОБСЄ зафіксували пересування колони з понад 40 вантажівок з важким озброєнням і танків у районі Макіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram