ГоловнаПолітика

У понеділок ЦВК оголосить результати голосування за партійними списками

Завтра ввечері будуть встановлені результати парламентських виборів у багатомандатному окрузі

У понеділок ЦВК оголосить результати голосування за партійними списками
Фото: EPA/UPG

Центральна виборча комісія ввечері в понеділок, 10 листопада, встановить результати парламентських виборів за пропорційною складовою. Про це під час брифінгу заявив глава ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє "Українська правда".

"Наразі немає серйозних підстав для сумнівів у можливості встановлення офіційних результатів виборів в багатомандатному загальнодержавному окрузі. Очевидно, що засідання ЦВК розпочнеться досить пізно ввечері (у понеділок, 10 листопада) - після того, як надійдуть протоколи окружних комісій з відміткою "уточнені", які ще очікують у ЦВК", - сказав Охендовський.

За його словами, такі протоколи очікуються щонайменше з двох округів - №71 і 198.

Разом з тим, Охендовський вважає, що Центрвиборчком у встановлений законом строк не зможе встановити результати голосування по мажоритарній складовій у всіх одномандатних округах. Причини - судові рішення про перерахунок голосів на виборчих дільницях в низці округів. За його словами, обрані в таких округах депутати зможуть почати роботу пізніше.

Незважаючи на це, Верховна Рада почне роботу після того, як ЦВК встановить результати за партійними списками, за якими буде обрано 225 народних депутатів. Раніше ЦВК визнала обраними народних депутатів у 160 мажоритарних округах.

"Безумовно (новообраний парламент зможе почати роботу), оскільки ВР вважається повноважною за умови обрання 2/3 конституційного складу, тобто за наявності 300 депутатів Верховна Рада є повноважною", - зазначив Охендовський на брифінгу.

Як повідомляли, Охендовський сьогодні заявив про тиск на нього з боку команди губернатора Дніпропетровської області Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram