ГоловнаПолітика

У коаліційній угоді буде прописано курс України на НАТО, - Тимчук

Експерт зазначив, що переходити на стандарти НАТО необхідно якнайшвидше

У коаліційній угоді буде прописано курс України на НАТО, - Тимчук
Фото: zik.ua

Кандидат від Народного фронту, військовий експерт Дмитро Тимчук, який пройшов у Раду, розкрив деякі подробиці майбутньої коаліційної угоди.

"До слова, щодо повідомлення, яке облетіло ЗМІ, про домовленість про вступ до НАТО. Дійсно, є рішення внести в проект угоди декларацію про повернення курсу України на євроатлантичну інтеграцію, як це було до Януковича (як пам'ятаємо, вперше такий курс було заявлено ще за часів Кучми)", - написав він на своїй сторінці в facebook.

Втім, учасники коаліції не зосереджуватимуться на цій темі "вже тому, що вступ до НАТО – це не справа двох-трьох місяців, тимчасом як проблему форсованого зміцнення обороноздатності країни потрібно було вирішувати вчора, і саме на цьому сконцентровано нашу увагу".

Водночас, кандидат в нардепи зазначив, що євроатлантична інтеграція відкриває Україні шлях до переходу на стандарти НАТО - "і це потрібно робити в екстреному режимі". За словами Тимчука, основні напрямки в узгоджених позиціях документа - термінова розробка і прийняття стратегічних документів, екстрене реформування всієї сфери національної безпеки і оборони, виходячи з головної мети - адекватно відповісти на агресію проти України.

Нагадаємо, "Народний фронт", БПП і "Самопоміч" запросили до коаліції "Батьківщину" і Радикальну партію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram