ГоловнаПолітика

Нідерланди відкинули можливість скасування санкцій проти Росії

Європа не задоволена голосуванням, яке відбулося на територіях бойовиків

Нідерланди відкинули можливість скасування санкцій проти Росії
Берт Кундерс
Фото: EPA/UPG

Нідерланди не бачать підстав для скасування санкцій проти Росії, повідомив сьогодні ввечері голова МЗС цієї країни Берт Кундерс.

"Ми стурбовані тим фактом, що були проведені вибори у східній частині України, і наголошуємо на потребі вирішення питання мирного врегулювання і територіального суверенітету України. Саме тому зараз ми не бачимо підстав скасовувати санкції проти Росії", - заявив він. Міністр додав, що не виключає також того, що санкції розширять.

Кундерс прибув сьогодні в Україну, щоб відправити п'ять трун з останками жертв катастрофи літака Malaysia Airlines, які нещодавно вдалося знайти на місці падіння літака.

Нагадаємо, що 5 листопада канцлер Німеччини Ангела Меркель теж заявила, що не бачить ніякої можливості послабити економічні санкції проти Росії.

Тим часом в осінньому економічному прогнозі Єврокомісії сказано, що санкції проти РФ можуть зняти 2015 року. Експерти комісії зазначають, що санкції погано вплинули не тільки на економіку Росії, а й на низку країн Євросоюзу: Естонію, Латвію, Литву, Угорщину, Польщу, Кіпр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram