ГоловнаПолітика

ЦВК назвала партійний розподіл мандатів у новій Раді

Самовисуванці отримали більше місць у парламенті, ніж "Народний фронт"

ЦВК назвала партійний розподіл мандатів у новій Раді
Фото: EPA/UPG

У новому складі Верховної Ради партія "Блок Петра Порошенка" отримає найбільше мандатів - 132. До цього числа входять і ті, хто пройшов за списком, і мажоритарники.

Про це сьогодні повідомив голова Центрвиборчкому Михайло Охендовський із посиланням на попередні дані, пише "Укрінформ".

96 мандатів отримали мажоритарники, які йшли на вибори окремо від будь-якої з партій.

Від "Народного фронту" в новий парламент пройшли 82 депутати, від "Самопомочі" - 33, від Опозиційного блоку - 29, від Радикальної партії - 22, від "Батьківщини" - 19, від "Свободи" - 6 (усі - мажоритарники). По одному мандату отримали "Сильна Україна", "Заступ", "Правий сектор" і "Воля".

Нагадаємо, депутат Микола Томенко сьогодні заявив, що переговори про створення коаліції ведуть п'ять партій, і якщо вони завершаться успішно, то до її складу увійдуть більш ніж 300 депутатів. Тобто частина мажоритарників-самовисуванців уже зараз представляють якісь із цих п'яти партій.

Окрім того, у мажоритарці до Ради пройшла велика кількість екс-регіоналів, які, можливо, захочуть приєднатися в Раді до своїх колег з Опоблоку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram