ГоловнаПолітика

Переговори щодо коаліції продовжаться в понеділок

Вдалося досягти згоди щодо вступу України в НАТО

Переговори щодо коаліції продовжаться в понеділок
Фото: newsfiber.com

Робоча група з узгодження коаліційної угоди продовжить роботу 10 листопада.

Про це журналістам повідомив депутат Верховної Ради 7-го скликання, лідер Радикальної партії Олег Ляшко (позафракційний).

"Наступне засідання в понеділок, обговорюватимуться питання інституційних реформ. У середу - питання ПЕК, АПК, охорони здоров'я. І я думаю, що на тому тижні вийдемо на угоду", - сказав він.

У свою чергу представник "Батьківщини" висловив задоволення ходом переговорів у суботу і зазначив, що вдалося досягти згоди щодо основних положень не тільки розділів, пов'язаних з національною безпекою та обороною, соціально-гуманітарними питаннями, а також і щодо європейської інтеграції та можливих перспектив членства в НАТО.

Представник Блоку Петра Порошенка Віталій Ковальчук у свою чергу підкреслив, що пріоритетом має залишатися не швидкість, а якість майбутньої угоди. За його словами, раніше ніж у кінці наступного тижня текст коаліційної угоди навряд чи буде узгоджено.

Ковальчук підкреслив, що кадрові питання до завершення роботи над текстом угоди розглядатися не будуть, і станом на суботу принциповою позицією залишається те, що суб'єктами формування коаліції будуть виключно фракції.

Кандидат у депутати парламенту від партії "Народний фронт" В'ячеслав Кириленко також висловив задоволення ходом переговорів.

Нагадаємо, представник БПП Микола Томенко заявив, що якщо переговори п'яти партій про коаліцію завершаться успіхом, то до її складу увійдуть понад 300 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram