ГоловнаПолітика

У БПП нарахували конституційну більшість у коаліції

Томенко повідомив про прогрес у переговорах

У БПП нарахували конституційну більшість у коаліції
Фото: Макс Левин

Кандидат у народні депутати від партії "Блок Петра Порошенка" Микола Томенко заявив, що якщо переговори п'яти партій про коаліцію завершаться успіхом, то до її складу увійдуть понад 300 депутатів.

"Якщо попередньо порахувати кількість п'яти фракцій, то, як мінімум, я нарахував сьогодні 305... Теоретично у нас конституційна, проєвропейська, проукраїнська коаліція на 305 осіб, а практично - ще тривають дискусії", - сказав він журналістам після чергового раунду переговорів про формування коаліції, передає "Інтерфакс-Україна".

Томенко повідомив, що робоча група вже погодила два розділи коаліційної угоди, що стосуються сфери безпеки та оборони, а також гуманітарної та соціальної політики.

"Обидва розділи, можна сказати, ми погодили, за винятком нюансів, які потрібно на експертному рівні узгодити. Є застереження щодо чисто технологій, скажімо, термінів, коли ми це реалізовуємо", - розповів він.

При цьому він сумнівається, що вдасться до 11 листопада підготувати коаліційну угоду, до чого закликає партія "Батьківщина".

"Ми всі прагнемо до цього, таку позицію висловила "Батьківщина", але я думаю, що це надзвичайно складно, оскільки наш підхід полягає в тому, що ми не повинні спочатку оголосити коаліцію, зібратися і випити шампанського, а потім зібратися і думати, що робити", - сказав Томенко.

Нагадаємо, переговори про коаліцію ведуться між партіями "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальною партією і "Батьківщиною".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram