ГоловнаПолітика

"Айдар": прокурор Києва вже не зможе спокійно ходити містом

Сергій Юлдашев заявив, що бійці можуть здійснити державний переворот

"Айдар": прокурор Києва вже не зможе спокійно ходити містом
Сергей Юлдашев

Батальйон територіальної оборони "Айдар" відреагував на критику з боку прокурора Києва Сергія Юлдашева.

7 листопада прес-секретар київської прокуратури Олена Яхно у своєму "Фейсбуці" навела такі слова Юлдашева: "Одна річ, коли вони на сході захищають нашу державу, інша - коли вони йдуть в міста зі зброєю. Зокрема, у столицю. Більш того, я вважаю це внутрішньою загрозою. Погодьтеся, вони ж непрогнозовані. Можуть навіть військовий переворот здійснити".

У відповідь "Айдар" виступив із заявою, в якій сказав, що Юлдашева чекає доля представників влади Януковича, які втекли.

"А вас, пане Юлдашев, чекає та сама доля, що й представників попередньої влади - квиток у Ростов-на-Дону в один кінець. Як і Віктор Пшонка, Києвом спокійно ви ходити вже не зможете", - наводить текст заяви "РБК-Україна".

"Державний переворот - це коли прокурор Києва, якого згідно із законом про очищення влади мають звільнити із забороною повернення на держслужбу протягом 10 років, продовжує займати посаду. Державний переворот - це коли київські прокурори їдуть у зону АТО на кілька днів, щоб отримати статус учасників бойових дій і "відкосити" від люстрації. Державний переворот - це прокурорське беззаконня, яке знищує нашу країну зсередини, виступаючи тим самим вірним союзником російських окупантів", - додали в батальйоні.

Варто зауважити, що на початку листопада представники батальйону "Айдар" захопили датацентр, який базується на вертолітному майданчику екс-президента Віктора Януковича на Дніпровській алеї в Києві. Бійці вилучили документи і викликали слідчих СБУ і прокуратури.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram