ГоловнаПолітика

ЦВК відкладає визнання результатів виборів в окрузі Геллера

Дані на сайті ЦВК і в протоколах виборчих комісій суттєво відрізняються

ЦВК відкладає визнання результатів виборів в окрузі Геллера
Фото: Макс Левин

В окрузі №50, де перемагає регіонал Євген Геллер, будуть труднощі з визначенням результатів виборів. Про це сьогодні заявив глава ЦВК Михайло Охендовський, повідомляє РБК-Україна.

Під час зустрічі зі спостерігачами ОБСЄ постало питання про розбіжності між даними протоколів окремих дільничних виборчих комісій №30 та №50 та даними на офіційному веб-сайті ЦВК.

За словами Охендовського, комісія також вкрай стурбована такими розбіжностями.

"Окремі протоколи дільничних комісій, подані разом із протоколами окружних комісій, мають ознаки підробки. У ЦВК не було жодного іншого варіанту дій, окрім ухвалення рішення про повторний підрахунок голосів виборців на п'яти дільницях округу №30 і 16 дільницях округу №50. Причому ми також звернули увагу, що на останніх зафіксовано зовсім аномальну явку виборців, набагато вищу, ніж в середньому по округу №50", - зазначив Охендовський.

За словами Охендовського, жоден із членів ЦВК навіть не здивувався, коли законні рішення комісії про повторний підрахунок голосів скасували рішеннями судів, які вже набули чинності.

"Тепер встановити істинні результати виборів у цих двох округах буде набагато важче", - зазначив глава ЦВК.

"Фактично, таким чином суди змушують Центральну виборчу комісію встановити недостовірні результати виборів народних депутатів України. На цей час я не можу сказати, яким буде рішення комісії щодо цих округів, бо ЦВК є колегіальним органом. Але абсолютно очевидно, що ми робили і будемо робити все від нас залежне, щоб народними депутатами України стали лише ті кандидати, які отримали більшість голосів виборців 26 жовтня", - додав він.

Нагадаємо, до 10:00 7 листопада Центральна виборча комісія опрацювала 99,95% протоколів з результатами голосування на виборах Верховної Ради, які відбулися 26 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram