ГоловнаПолітика

Росія планує перенести на Донбас полігон для підготовки диверсантів, - СБУ

У гумконвоях Росія перевозить у Донецьку область спецобладнання для облаштування полігону, стверджують у СБУ

Росія планує перенести на Донбас полігон для підготовки диверсантів, - СБУ
Фото: Роман Бочкала

Служба безпеки України заявляє, що Росія має намір перенести з Ростовської області Росії до Донецької військовий полігон для підготовки диверсантів.

Про це сказав радник голови СБУ Маркіян Лубківський в ефірі "Шустер Live".

"Силами контррозвідки СБУ було встановлено, що бойовики з допомогою своїх менторів з Росії намагаються перенести полігон з Ростовської області в Україну для того, щоб тренувати бойовиків вже безпосередньо на території Донецької області України. Це так звана спецоперація "Доміно", - повідомив він.

За його словами, ця спецоперація проходить в режимі секретності, фінансується з федерального бюджету Росії і до неї залучено багато висококласних фахівців для організації тренінгів та навчання диверсантів.

Лубківський зазначив, що в гуманітарних конвоях Росія перевозить у Донецьку область спеціальне обладнання для облаштування полігону.

Радник голови СБУ підкреслив, що українська контррозвідка вже встановила всіх осіб з російських силових структур, причетних до спецоперації "Доміно".

Нагадаємо, Росія відправила на підконтрольні терористам території на Донбасі шість гуманітарних конвоїв. Українських прикордонників та митників до огляду вмісту вантажівок гумконвою не допустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram