ГоловнаПолітика

Росія відмовляється від переговорів про Донбас

МЗС РФ заявляє, що "женевський формат" переговорів не дав результату

Росія відмовляється продовжувати переговори про урегулювання ситуації на сході України в "женевському форматі", тобто за участю представників Росії, ЄС, США й України. Відповідну заяву оприлюднило Міністерство закордонних справ РФ.

"Зараз очевидно, що всі ці домовленості були грубо порушені українською стороною. Замість деескалації Києвом були активізовані на південному сході країни бойові дії з використанням важкої техніки, що призвело до тисяч людських жертв і масштабних руйнувань", - заявляє російське МЗС.

На думку МЗС РФ, замість "реальної конституційної реформи" та налагодження діалогу з народом зроблені "якісь невиразні кулуарні маневри", які поки що не вилилися ні в що, крім "порожніх обіцянок".

"Виникає питання про доцільність повернення до формату, який не дав очікуваного результату. Чи не краще українській стороні спочатку спробувати виконати те, про що вже домовлялися і що було обіцяно зробити?" - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Україна наполягає на чотиристоронніх переговорах. 17 квітня така зустріч відбулася на рівні міністрів закордонних справ України, Росії, США і високого представника ЄС із зовнішніх питань. Президент України Петро Порошенко 4 листопада в телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі запропонував відновити "женевський формат" діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram