ГоловнаПолітика

У МЗС поділилися доказами провини бойовиків у загибелі дітей у Донецьку

Спікер відомства поділився посиланням на матеріал з фотографіями

У Міністерстві закордонних справ поклали відповідальність за загибель двох дітей на спортмайданчику біля школи в Донецьку на бойовиків.

"Снаряд, від якого загинули діти у Донецьку, запустили з території, контрольованої терористами", - написав спікер МЗС Євген Перебийніс у твіттері.

При цьому він поділився посиланням на матеріал на сайті ukraineatwar.blogspot.nl, де на основі кількох знімків стверджується, що обстріл проводився з контрольованою терористами території.

У матеріалі спростовується версія російських ЗМІ, що школу обстріляли з боку села Піски, підконтрольного українським військовим.

На одному фото видно, що огорожу на спортмайданчику увігнуто усередину. "Це означає, що снаряд мав прилетіти з лівого боку", - йдеться в матеріалі.

Скріншот з відео російського каналу підтверджує, що огорожу увігнуто всередину.

Ще один скріншот

показує, де снаряд влучив у землю і вибухнув. Двоє мертвих дітей накриті за цим місцем. "Очевидно, що снаряд увігнув паркан, а не вибух, бо права частина паркану на місці, де був удар від вибуху, не пошкоджена. Тепер ми можемо намалювати лінію від місця, де снаряд влучив у паркан, до місця, де вона вибухнула (верхня червона лінія). Спроектована на землю, вона показує напрям, звідки прилетів снаряд. (нижня червона лінія)", - йдеться в матеріалі.

Це фото Google Streetview

показує ту саму будівлю на тлі, що і на першому фото, і той самий спортмайданчик перед ним (паркану на фото Google Streetview ще немає, його побудували пізніше).

Це показує точне місцезнаходження поля і паркану.

Червона стрілка показує, з якого боку прилетів снаряд.

У більшому масштабі це виглядає так:

"Снаряд прилетів з боку Макіївки. Весь цей район окуповано росіянами. Росіяни запустили снаряд і намагаються звинуватити Україну в цьому", - йдеться в матеріалі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram