ГоловнаПолітика

У ДНР анонсували продовження переговорів України, РФ і ОБСЄ

Лінію розмежування між українськими військовими і бойовиками поки що не узгоджено

У ДНР анонсували продовження переговорів України, РФ і ОБСЄ
Фото: podrobnosti.ua

Наступна зустріч тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ стосовно ситуації на Донбасі відбудеться прийдешнього тижня, заявив "віце-прем'єр ДНР із силових питань" Равіль Халіков.

"Наступна зустріч відбудеться через кілька днів, мабуть, наступного тижня", - заявив агентству РИА Новости Халіков, який напередодні брав участь у засіданні цієї групи в Донецьку.

"Переговори йдуть повільно, але добре, що вони вже проходять", - повідомив Халіков.

За його словами, Донецький аеропорт, як і раніше, залишається спірною територією, з приводу якої сторони не можуть дійти згоди. Також, за його словами, досі не погоджено лінію розмежування між українськими військовими і бойовиками ДНР і ЛНР.

Нагадаємо, в середу в Донецьку за посередництва ОБСЄ пройшли переговори представників України, Росії та ДНР. Опісля заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг заявив, що переговорний процес вселяє оптимізм. Водночас він назвав неузгодженість лінії розмежування однією з головних проблем, оскільки її відсутність не дозволяє сторонам почати відведення важкого озброєння на 15 кілометрів, як це передбачено Мінськими угодами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram