ГоловнаПолітика

Канада стурбована концентрацією російських військ біля кордону з Україною

Країна хоче, щоб РФ негайно відвела своїх солдатів

Канада стурбована концентрацією російських військ біля кордону з Україною
Фото: cyberpresse.ca

Міністр закордонних справ Канади Джон Берд заявив, що влада країни серйозно стурбована інформацією про переміщення російських військ до українського кордону.

"Канада глибоко стурбована повідомленнями про російські війська, які просуваються до кордону з Україною. Ми рішуче засуджуємо ці провокаційні дії з боку Росії і вважаємо, що це є ще одним доказом того, що Кремль тільки й прагне перешкодити мирному процесу в Україні", - сказано в заяві Берда на сайті уряду Канади.

Канада закликає Росію негайно відвести свої війська не тільки з прикордонних районів, а й із суверенної території України, де вони беруть участь у насильстві, наслідком чого вже стала смерть понад 4000 осіб.

"Росія і бойовики, яких вона продовжує підтримувати, повинні негайно взятися за виконання своїх зобов'язань у рамках Мінської угоди, як це вже зробила Україна. Те, що Росія не зробила цього досі, є неприпустимим і ставить під загрозу мирний процес", - йдеться в заяві.

Канада буде уважно стежити за розвитком подій і продовжуватиме роботу з партнерами і союзниками для тиску на Росію, щоб припинити її агресію.

Нагадаємо, раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що останнім часом у НАТО спостерігають наближення російських військ до кордону з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram