ГоловнаПолітика

Вплив Кривецького на партію не варто недооцінювати, - Михальчишин

Нардеп розповів про основного фінансиста "Свободи"

Вплив Кривецького на партію не варто недооцінювати, - Михальчишин
Игорь Кривецкий
Фото: www.pravda.com.ua

Вплив Ігоря Кривецького на діяльність ВО "Свобода" посилився за останні 2-3 роки.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів один із лідерів партії Юрій Михальчишин.

"Його (Кривецького - ред.) не варто недооцінювати, але в мас-медіа склалася тенденція щодо демонізації його особистості і надання йому надприродних здібностей в управлінні партією. Як людина, яка віддала партії десять років активного політичного життя, можу сказати, що така оцінка трохи викривляє реальність. Ігор Кривецький дійсно протягом останніх двох-трьох років отримав велику вагу в партії, формуючи її стратегічну лінію і ставши ключовим переговорником з іншими суб'єктами політичного процесу, але не варто вважати його вплив на партійців тотальним", - заявив Мірошниченко.

Нагадаємо, Кривецького вважають основним фінансистом "Свободи". Разом з тим, його сім'я, за даними ЗМІ, тісно пов'язана партнерськими відносинами з українським мільярдером Дмитром Фірташем. Як пишуть Наші гроші, документально підтверджений зв'язок нардепа від "Свободи" Ігоря Кривецького з Дмитром Фірташем датується 2010 роком. Саме цього року Анна Кривецька, мати нардепа, увійшла до складу засновників ТОВ "КАН", якому належить ТРЦ "Арена-Сіті" - один із найдорожчих торгово-розважальних центрів, розташований у центрі Києва на Бессарабці.

За інформацією видання, 66-річній пенсіонерці, яка мешкає у селі Мохнате Турківського району Львівської області, належить 5% ТОВ "КАН", а інші 95% - ТОВ "Передові технології плюс", заснованому у 2004 році кіпрським офшором BOVALON Investments Limited. Однак згідно з випискою з кіпрського реєстру прав власності, засновником і власником 100% компанії BOVALON Investments Limited є Group DF International Real Estate Ltd, що входить до групи компаній Дмитра Фірташа Group DF.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram