ГоловнаПолітика

Порошенко звільнив голів УСБУ у трьох областях

Причин звільнень в указах не зазначено

Порошенко звільнив голів УСБУ у трьох областях
Фото: http://novostey.com

Президент України Петро Порошенко звільнив голів управлінь Служби безпеки України в Кіровоградській, Луганській і Сумській областях.

Відповідні укази оприлюднено на сайті голови держави.

Зокрема, указом №845 Сергія Шульгу звільнено з посади начальника Управління Служби безпеки України у Кіровоградській області, указом №846 Михайла Грека звільнено з посади начальника Управління СБУ в Луганській області, а указом №847 з посади начальника Управління СБУ в Сумській області звільнено Володимира Іванюка.

Причин звільнень в указах не зазначено.

Окрім того, указом №849 Порошенко звільнив колишнього першого заступника голови Служби безпеки України, генерал-полковника Сергія Черних з військової служби в запас СБУ. 54-річний Черних займав посаду першого заступника голови СБУ - начальника головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю з 28 лютого 2013 р. по 28 лютого 2014 року. Доти він з грудня 2011 року був першим заступником міністра внутрішніх справ.

Нагадаємо, згідно із законом про люстрацію, мають звільнити начальників і заступників начальників територіальних підрозділів СБУ й інших силових органів, якщо з лютого 2010-го по лютий 2014-го вони займали ці посади сукупно не менш ніж рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram