ГоловнаПолітика

"Свобода" не включила Махніцького в список через провальну роботу в ГПУ, - Михальчишин

Партія вчасно не відреагувала належно, вважає нардеп

"Свобода" не включила Махніцького в список через провальну роботу в ГПУ, - Михальчишин
Фото: Макс Левин

Член ВО "Свобода" Олег Махніцький, який раніше очолював ГПУ, не ввійшов до списку партії на виборах у Раду через незадовільну роботи відомства під його керівництвом.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів один з лідерів партії Юрій Михальчишин.

За його словами, після президентських виборів у партії пройшли бурхливі дискусії.

"Оцінка роботи виконувача обов'язків генпрокурора мала бути публічною і щирою, максимально ефективно донесеною до наших виборців і симпатиків. Треба було показати, що партія у змозі ефективно сприймати критику і робити висновки, чого не було зроблено", - зазначив Михальчишин.

З неефективною роботою Махніцького на посаді голови ГПУ він, за його словами, зіткнувся і сам.

"Під час президентської кампанії у квітні-травні цього року я попросив Олега Тягнибока зробити мене його довіреною особою, щоб допомагати йому з кампанією і проводити зустрічі з виборцями. Тож я об'їздив чимало областей, і скрізь, тільки-но заходила мова про оцінку місцевих органів прокуратури, картина була тотально негативною і провокувала різке несхвалення і звичайних громадян, і представників громадських організацій, медіа. Урешті-решт виникало питання про порушення кримінальних справ прокуратурою проти представників "злочинної влади" - дуже довго не порушували справ проти діячів Партії регіонів, які активно проповідували сепаратистські настрої", - додав нардеп. Нагадаємо, Олега Махніцького призначили генеральним прокурором після повалення влади Віктора Януковича 24 лютого 2014 року. У червні Президент Петро Порошенко звільнив його, призначивши на цю посаду Віталія Ярему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram