ГоловнаПолітика

Адвокати Клименка виграли позов проти СБУ і мають намір судитися з Генпрокуратурою

Екс-міністр спростовує причетність до резонансних справ

Адвокати Клименка виграли позов проти СБУ і мають намір судитися з Генпрокуратурою
Фото: Макс Левин

Суд другої інстанції визнав недостовірними озвучені раніше Службоюбезпеки України відомості про причетність Олександра Клименка до фінансування провокацій, що відбулися 2 травня в Одесі. Зокрема, 3 листопада 2014 року апеляційний суд м. Києва підтвердив рішення Шевченківського районного суду від 6 серпня 2014 року, який задовольнив позов про захист честі і гідності екс-міністра доходів і зборів, і відхилив апеляцію СБУ.

Найближчим часом адвокати Клименка мають намір подати позов про захист честі і гідності у зв'язку з нещодавно оприлюдненою у ЗМІ заявою Генеральної прокуратури України про нібито причетність екс-міністра доходів і зборів до діяльності Грін-Банку, ліквідацію якого планує Національний банк України.

Як стверджують адвокати, їхній клієнт ніколи не мав і зараз не має жодного стосунку до діяльності Грін-Банку, не входив до складу засновників цієї фінустанови і взагалі не мав з ним або його представниками жодних фінансових взаємовідносин.

Нагадаємо, 11 липня 2014 на сайті Генеральної прокуратури України з'явилося повідомлення: "Генеральна прокуратура перевіряє причетність банку Клименка до фінансування тероризму і сепаратизму на сході України". Того ж дня через свою сторінку в мережі Facebook екс-міністр спростував цю інформацію: "По-перше, вперше взагалі чую про такий банк. По-друге, офіційно заявляю: жодного стосунку до цього банку я не маю. Так само як і до будь-яких інших "банківських установ, які незаконно використовувалися або навіть зараз використовуються для переведення безготівкових коштів у готівку та залучення їх до тіньових схем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram