ГоловнаПолітика

Долю виборів у Бердичеві вирішить адміністративний суд

Позивач вимагає визнати вибори недійсними

Долю виборів у Бердичеві вирішить адміністративний суд
Фото: obozrevatel.com

Адміністративний суд Житомирської області 3 листопада розпочав розгляд судового позову щодо оскарження результатів виборів у Бердичівському виборчому окрузі №63.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби кандидата в народні депутати Павла Жебрівського.

Довірені особи та офіційні спостерігачі на виборах до Верховної Ради від кандидата в нардепи позиваються до окружної виборчої комісії, яка, на їхню думку, допустила численні системні порушення в підрахунку голосів, а також під час установлення результатів виборчої гонки серед кандидатів-мажоритарників 63 округу.

У заяві позивач вимагає визнати вибори недійсними, посилаючись на численні та системні порушення під час підрахунку голосів, які спотворили результати голосування за кандидатів-мажоритарників.

Перше засідання суду для розгляду зазначеного позову відбулося 3 листопада, під час якого судді задовольнили деякі клопотання обох сторін. Наступне засідання суд проведе у вівторок, 4 листопада.

Нагадаємо, за інформацією телеканалу "1+1", 28 жовтня кілька сотень громадян пікетували окружну виборчу комісію в 63 виборчому окрузі в місті Бердичеві. Вони вимагали перерахувати голоси. Пікетники стверджували, що мають докази фальсифікації на користь кандидата в депутати, колишнього регіонала Олександра Ревеги, який, згідно з попередніми результатами голосування, випередив свого суперника кандидата від демократичних сил Павла Жебрівського ("Українська платформа") лише на 1%. Мітингувальники обурювалися надшвидким підрахунком голосів у цьому окрузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram