ГоловнаПолітика

США мають "цілу низку інструментів", щоб не визнавати вибори сепаратистів

Які саме - в Держдепі не уточнили

США мають "цілу низку інструментів", щоб не визнавати вибори сепаратистів

У Державному департаменті США заявляють, що не визнають псевдовибори сепаратистів і наполягатимуть на виконанні мінських домовленостей.

Про це заявила представник Держдепартаменту США Джен Псакі на брифінгу у Вашингтоні, пише УНІАН.

Представник Держдепартаменту підкреслила, що США ”не визнають так звані "вибори" сепаратистів у східній Україні, а також не визнають будь-яких обраних "лідерів" під час цього незаконного голосування”.

"Ми, безумовно, хочемо чітко дати зрозуміти, що ми не хочемо визнавати легітимність цих "виборів", щоб показати, що ми не будемо працювати з цими "лідерами" і очевидно, ми не визнаємо того, що вони керують цими частинами України", - сказала Псакі.

При цьому вона зазначила, що США вітають заяви Європейського Союзу, ООН, Франції, Німеччини та інших країн, які не визнають ці незаконні і нелегітимні дії.

Разом з тим, відповідаючи на запитання, що означає на практиці заява про "не визнання виборів сепаратистів", Псакі зазначила, що "в нашому розпорядженні є ціла низка інструментів, але найважливіше те, що ми будемо продовжувати наполягати на імплементації мінських домовленостей і всіх кроків, які належать до цих домовленостей".

Однак вона не пояснила, про які інструменти йдеться.

Нагадаємо, 2 листопада представники ДНР і ЛНР провели на захоплених територіях Донецької і Луганської області "вибори" ватажків організацій, порушуючи тим самим і законодавство України, і підписані в Мінську домовленості.

Нагдаємо, МЗС Росії заявило, що визнає "вибори" в ДНР і ДНР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram