ГоловнаПолітика

У Смілі зник голова окружкому з протоколами

В окрузі розгорнулася запекла боротьба між мажоритарниками

У Смілі зник голова окружкому з протоколами
Фото: EPA/UPG

Голова окружної виборчої комісії №198 (центр - Сміла Черкаської області) Сергій Степанський (партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!") зник з протоколами чотирьох дільничних комісій.

Про це повідомляє "Опора" - організація, яка стежить за виборами.

За фактом зникнення Степанського подано заяву в міліцію. Там сказали, що додзвонитися до голови окружкому все таки вдалося і він сьогодні має з'явитися на засіданні комісії.

Згідно з даними ЦВК, в окрузі №198 опрацьовано 100% протоколів. З відривом у 545 голосів переміг Сергій Рудик (самовисуванець, член партії "Свобода"). На другому місці опинився Віктор Тимошенко, нардеп сьомого скликання парламенту, також самовисуванець. Між кандидатами триває судова тяганина, оскільки Віктор Тимошенко не погоджується з результатами підрахунку голосів.

Також стало відомо, що системні адміністратори окружної комісії відмовляються працювати. Таку заяву вони подали сьогодні, 3 листопада.

Крім цього, сьогодні відбувся перерахунок бюлетенів з двох дільниць округу, згідно з якими Рудик набрав ще два додаткові голоси. Рішення про перерахунок ухвалив Черкаський окружний апеляційний суд за позовом кандидата в окрузі Дмитра Чубіна (Партія Сергія Тігіпка «Сильна Україна»), який також судиться з Рудиком.

Нагадаємо, Сергій Рудик обіймає посаду голови Державного агентства земельних ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram