ГоловнаПолітика

Комбати збираються зірвати присягу депутатів, які голосували за закони про диктатуру

Військові створять у Раді міжфракційне об'єднання

Комбати збираються зірвати присягу депутатів, які голосували за закони про диктатуру
Фото: http://kp.ua/

Командири добровольчих батальйонів, які проходять до Верховної Ради, мають намір створити міжфракційне об'єднання військових і учасників антитерористичної операції.

"У Раді ми маємо намір створити міжфракційне об'єднання військових", - сказав на прес-конференції командир батальйону "Дніпро-1", кандидат у народні депутати за списком партії "Народний фронт" Юрій Береза, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Береза наголосив, що своїми завданнями в новому парламенті він бачить ухвалення законів, які б сприяли створенню повноцінної української національної армії, резервної армії, народної міліції. Він також виступає за видачу зброї всім охочим громадянам з навчанням користуватися цією зброєю.

Командир батальйону "Дніпро-1" заявляє, що комбати активно братимуть участь у роботі парламенту, але в разі загострення ситуації на сході країни він вважає виправданим їх присутність передусім у зоні проведення АТО.

В цьому його підтримали інші учасники прес-конференції - командир батальйону "Миротворець", кандидат в депутати за списком "Народного фронту" Андрій Тетерук і командир батальйону "Донбас", кандидат в депутати за списком "Об'єднання "Самопоміч" Семен Семенченко.

Береза також заявив, що комбати мають намір не дати можливість тим людям, які голосували за так звані "диктаторські закони" 16 січня і знову обрані до Верховної Ради, скласти присягу в новому парламенті. При цьому Семенченко зазначив, що комбати не йдуть в парламент, щоб вирішувати в ньому будь-які питання з застосуванням сили.

Нагадаємо, до парламенту нового скликання потрапили понад 60 депутатів, які голосували в січні 2014 року за так звані закони про диктатуру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram