ГоловнаПолітика

СБУ закликає громадян України не голосувати за ДНР і ЛНР

Голосування може бути небезпечним для здоров'я та життя

СБУ закликає громадян України не голосувати за ДНР і ЛНР
Избирательный участок на выборах ДНР
Фото: @ChristopherJM

Служба безпеки України просить жителів Донецької і Луганської областей не брати участь у голосуванні на "виборах" ДНР і ЛНР. Відповідне звернення оприлюднене на сайті служби.

За оперативними данинм СБУ, бойовики та окупанти Донбасу готують провокації на "виборчих дільницях" і в місцях масового скупчення людей, щоб потім покласти відповідальність на українську владу.

В останні дні спостерігається наростання активності бойовиків і російських військовослужбовців. Крім того, на техніку наносять маркування та написи Нацгвардії та Збройних сил України і самі бойовики переодягаються у форму українських військових.

"Хочемо застерегти - самі вибори нелегітимні, а участь у них небезпечна для життя. Ці псевдовибори не мають нічого спільного з вільним волевиявленням громадян. Сфальсифіковані результати вже підраховані, а ви для організаторів є тільки статистами і масовкою", - сказано в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, сьогодні на захоплених бойовиками територіях Донецької і Луганської областей відбуваються "вибори" ватажків терористичних організацій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram